İçindeki
malzemeleri kendi damak tadımıza göre şekillendirebildiğimiz tarifleri çok seviyorum. İşte tam da böyle çeşitlendirilebilecek; çay saati misafirlerine ikram edilebilecek çok basit bir salata tarifi var sırada.. Lezzetli ve doyurucu; hatta önceki günden kalan pilavı
sevmiyor başka şekilde değerlendirmek istiyorsanız da uygulanabilir. Rengarenk görüntüsü ile sunumu da gayet güzel, değişik bir alternatif
olabilir...
Pirinç Salatası (Çin Pilavı)
Malzemeler:
Yapılışı:
Pirinç Salatası (Çin Pilavı)
Malzemeler:
- 2 - 3 su bardağı kadar pirinç pilavı
- 2-3 dal taze soğan
- 8-10 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye (ya da konserve)
- 1 küçük konserve mısır
- 2 adet kırmızı biber (küp küp doğranmış)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet havuç (ince rendelenmiş)
- 2 adet limon suyu
- Zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
- Taze soğan, dereoyu ve maydanozu ince ince kıyın, kornişon turşu ve kırmızı biberi küp küp doğrayın.Bezelye ve mısırı süzüp yıkayın,
- Bütün malzemeleri karıştırın, arzunuza göre göre zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??