Şu yemeği beğenen "Hünkar" kimse, ağzının tadını biliyormuş yahu... Acelem olmasa bir porsiyona daha talip olabilirdim..
HÜNKÂR BEĞENDİ
Malzemeler:
- 2 adet soğan
- ½ kg kuşbaşı et
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 4-5 adet sivribiber
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
Beğendisi için:
- 4 adet patlıcan
- 4 çorba kaşığı un
- ½ cay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 100 gr kaşar peyniri
- Tuz
Hazırlanışı:
• Tavada tereyağı eritilip, etler eklenir. Etler suyunu bırakıp çekene dek pişirilir.
• Küp doğranmış soğanlar ve sarımsaklar eklenip 3-4 dakika daha kavrulur.• Domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberler ilave edilip, pişirmeye devam edilir.
• Etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su, tuz ve karabiber eklenip ağır ateşte etler iyice yumuşayana dek pişirilir.
Beğendinin Hazırlanışı:
• Beğendiyi hazırlamak için patlıcanlar çatalla 4-5 yerinden delinerek ocak üzerinde közlenir. (Fırında yapılanda köz kokusu olmadığı için lezzeti eksik kalıyor, bunun için ocağın biraz kirlenmesini göze almak gerek.)
• Közlenen patlıcanların kabukları soyulup ince bir şekilde kıyılır.• Ayrı bir tavada, orta ateşte sıvıyağ kızdırılır ve un eklenir, topaklanmaması için hızlıca karıştırarak, 2 dakika kadar kavrulur. (Bu aşamada çırpma teli ya da silikon spatula kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.)
• Kavrulan una süt eklenir ve yine sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladığında patlıcanları eklenir.
• Patlıcanlar da iyice karıştıktan sonra kaşar peynirini ve tuzu ekleyip bir iki kez karıştırılır ve beğendi ocaktan alınır.
• Beğendi servis tabağına alınıp ortası açılarak eti koyulur ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??