Bu hafta Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri dersimizde bir börek klasiğini uyguladık. Aşağıdaki resim böreğimizin fırından ilk çıktığı zamanki hali..
Bu da servise hazır hali..
Tarife gelince:
- 6 yumurta
- ½ çorba k. Tuz
- 1 kahve fincanı yoğurt
- Aldığı kadar un (biz 7.5 su bardağı kullandık)
- 3 çorba k. Tereyağı
- 1 büyük kalıp beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Çatalla ezilmiş peynir ince doğranmış maydanozla karıştırılır.
Hazırlanışı:
- Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, ½ çorba kaşığı tuz koyup karıştırılır.
- Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. 10-12 parçaya ayrılır.
- Üzeri örtülü olarak 15-20 dk. dinlendirilir. Her parça unlanarak 2 mm inceliğinde açılır.
- Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayılır.
- Diğer yufkalar bölünerek sıcak tuzlu suda 1 dk haşlanır. (Yufkaların dağılmaması için kaynayan suya 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edilir.)
- Haşlanan yufkalar içine tuz ve yağ ilave edilmiş soğuk su bulunan başka bir kaba alınır.
- Sudan çıkarılıp hafifçe kurulanır.
- Tepsiye büzgülü olarak yerleştirilir.
- Yufkanın yarısı bitince peynirli iç konup diğer yufkalarda aynı şekilde yerleştirip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir.
- Üzeri bolca yağlanıp orta ısılı fırında pişirilir.
Not: En alta ve en üste konulan yufka büyük açılır ve haşlanmaz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??