Daha kışın başında hasta olunca evimizde her türlü bitki çayı kaynamaya başladı, her gün aynı şeyleri içmek istemediğimiz için denemeler yapmaya başladık ve bence en güzeli de bu oldu, o yüzden bloga yazmaya karar verdim. Umarım deneyenler hastalık dolayısı ile değil, keyif için denerler.. Ölçüler orta boy çaydanlığın
porselen demliği için, biz, 3'er fincan içtik eşimle.
Malzemeler:
Malzemeler:
- Patates cipsi boyut ve kalınlığında 2-3 dilim taze zencefil
- 1 kabuk tarçın
- 1-2 tane karanfil
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Demliği dolduracak kadar kaynar su
- Kaynar suya portakal kabuğu hariç hepsini ekleyip birkaç taşım kaynatın.
- Sonra portakal kabuğunu da ilave edip altını söndürüp 5-10 dk demlendirin.
- Mmuhteşem kokulu kış çayınız hazırdır.. Afiyet olsun..
ellerine sağlık. zaten zencefil, tarçın, karanfil 3lüsüne bayılıyorum tabi portakalın da kokusuna...denemek lazım
YanıtlaSilellerine sağlık. zaten zencefil, karanfil, tarçın üçlüsüne bayılıyorum kararında olunca. Tabi bir de portakalın kokusuna.denemye değer
YanıtlaSil