Malzemeler:
İç malzemesi:
Üzerini süslemek için:
Yapılışı:
- 1 kg yufka
- 1 çay bardağı bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
İç malzemesi:
- Dilediğiniz iç malzemesi(ben patatesli bir iç hazırlamıştım)
Üzerini süslemek için:
- Susam, haşhaş ya da çörekotu
Yapılışı:
- Öncelikle dilediğiniz şekilde böreğin içi hazırlanır.
- Yufka tezgaha serilir ve üzerine yağ,yumurta,yoğurt karışımı sürülür
- Yufka dört eşit parçaya ayrılır.
- Sivri ucundan tutularak yufkanın ortasına doğru getirilir.
- Sonra papyon gibi kıvrılarak uçları birbiri üzerine konur.
- Uç kısmına iç malzemeden konularak aynı sigara böreği sarar gibi yan kısımları da içe toplanarak sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
- Ters çevirdiğinizde midye şekli çıkmış olacak .
- Tüm yufkalar bu şekilde sarıldıktan sonra üzerine iç harcından sürülüp üzeri süslenir.
- Mümkünse bu şekilde buzdolabında biraz bekletilip, 185 ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??