Dilim Poğaça
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket yaş maya = 1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
100 gr kıyma
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz , karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:
Tuz , şeker , ılık süt , yaş maya karıştırılır.
15 dk. ılık bir yerde bekletilir.
Diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Ilık bir yerde 30 dakika mayalandırılır.
İç Harcının Hazırlanışı:
Sıvıyağ ve küp doğranmış soğan yağ ile birlikte kavrulur.
Kıyma ve haşlanmış yeşil mercimek ilave edilip 5 dk. kavrulur.
Baharatlar eklenerek ocaktan alınır.
Maydanoz eklenir ve karıştırılır.
Hamuru tezgaha serip merdaneyle açıyoruz.
Kalem kalınlığından biraz daha ince olarak iç koyup 1 karış olacak şekilde sarıyoruz.
Rulo yapıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı , çörek otu serip 3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Ilık ortamda 20 dk. mayalıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??