Yaz sıcaklarında mutfağa girmek istemeyenler için mantı lezzetinde bir tarif.. İlk fırsatta kavrulmuş kıyma ilave ederek yeniden denemeyi düşünüyorum, adını da "tembel mantısı" olarak belirledim şimdiden :))
Sinkota
Malzemeler
- yarım kg. patates
- yarım kg. soğan
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı su
- tuz , kırmızı pul biber,karabiber
Üzeri İçin:
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı nane , tuz
Yapılışı:
- Patates ve soğan yarım ay şeklinde doğranır.
- Üzerine kırmızı biber , tuz , karabiber, sıvıyağ ve su ilave edilir.
- Karıştırılır.
- 190 derece fırında ara ara karıştırılarak pişirilir.
- Fırından alınır.
- Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- Servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??