BÜLBÜL KONAĞI
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1 corba kasigi sirke
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 paket kabartma tozu
- aldigi kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ceviz
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- yarim limon suyu
- Tatlının şerbetini önceden hazırlayıp soğutun.
- Geniş bir karıştırma kabına yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun.
- Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün.
- İlk parçayı merdane ile yarım parmak kalılığında açın.
- Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın.
- İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin.
- Simit şeklindeki ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.
- Boşluklara yarım ceviz içi yerleştirin.
- Hafif yağlanmış tepsye dizin.
- Üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerine şerbetini dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??