Hazırlanışını da, tadını da 'su böreği'nin kıymalı haline benzettiğim bir tarif bu.. Çocukların bayılarak yiyeceğine eminim...
Lazanya Hamuru Malzemeleri:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
LAZANYA
Malzemeler:
Malzemeler:
Lazanya Hamuru Malzemeleri:
- 400gr un
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr kıyma
- 4 adet domates
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz , karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Lazanyanın hamurunu hazırlamak için, bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alın, özlü ve elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlendirin.
- Hamuru merdane ile açtıktan sonra kalın dikdörtgen şeritler halinde kesin.
- Kıymalı sosu için yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, sarardığında havucu ekleyip bir kaç dakika daha kavurun, kıymayı ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
- Salça, sarımsak ve domatesleri ekleyin, tuzunu karabiberini ayarlayıp, kapağı kapalı olarak domatesler pişene kadar bekleyin. Ateşten almadan bir kaç dakika önce istediğiniz baharatları ilave edin.
- Lazanya hamurlarını kaynar tuzlu suda, iki üç dakika haşlayın.
- Beşamel sos için, unu tereyağında kavurun, sararınca sütü yavaş yavaş ekleyip, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Yağlanmış tepsiye lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek bir sıra halinde dizin. Üzerine bir kaç kaşık beşamel sos dökün.
- Hazırladığınız kıymalı sostan lazanyaların üzerine yayın. Üzerine az miktarda rende kaşar serpiştirin. Aynı işlemi tüm malzemeniz bitinceye kadar sürdürün.
- En üste beşamel sos yayıp, bolca rende kaşar serpin, önceden ısıtılmış 200derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??