13 Kasım 2009 Cuma

SU BÖREĞİ

Bu hafta Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri dersimizde bir börek klasiğini uyguladık. Aşağıdaki resim böreğimizin fırından ilk çıktığı zamanki hali..

Bu da servise hazır hali..

Tarife gelince:

Malzemeler:
  • 6 yumurta
  • ½ çorba k. Tuz
  • 1 kahve fincanı yoğurt  
  • Aldığı kadar un (biz 7.5 su bardağı kullandık)
Yufkaların arasını yağlamak için

  • 3 çorba k. Tereyağı
 Peynirli iç için:

  • 1 büyük kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
İçinin hazırlanışı:

Çatalla ezilmiş peynir ince doğranmış maydanozla karıştırılır.

Hazırlanışı:

  • Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, ½ çorba kaşığı tuz koyup karıştırılır.
  • Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. 10-12 parçaya ayrılır.
  • Üzeri örtülü olarak 15-20 dk. dinlendirilir. Her parça unlanarak 2 mm inceliğinde açılır.
  • Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayılır.
  • Diğer yufkalar bölünerek sıcak tuzlu suda 1 dk haşlanır. (Yufkaların dağılmaması için kaynayan suya 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edilir.)
  • Haşlanan yufkalar içine tuz ve yağ ilave edilmiş soğuk su bulunan başka bir kaba alınır.
  • Sudan çıkarılıp hafifçe kurulanır.
  • Tepsiye büzgülü olarak yerleştirilir.
  • Yufkanın yarısı bitince peynirli iç konup diğer yufkalarda aynı şekilde yerleştirip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir.
  • Üzeri bolca yağlanıp orta ısılı fırında pişirilir.

 Not: En alta ve en üste konulan yufka büyük açılır ve haşlanmaz










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??