14 Kasım 2009 Cumartesi

Ağlayan Pasta

Adı ağlayan pasta olsa da yerken hepimiz tebessüm ettiren, hafif ve pratik bir ikramlık denedik Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri kursunda...


Malzemeler:

Kek için:

• 4 yumurta
• 3 kahve fincanı şeker
• 3 kahve fincanı un
• 1 çay bardağı süt
• 1 paket kakao(25 gr- 3 yemek kaşığı)
• 1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak için:
• 1,5 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı şeker

Krem Şanti için:

• 1 su bardağı süt
• 1 poşet krem şanti
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri (İstenirse kıvamı yoğunlaştırmak için)

Çikolatalı Sos için:

• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 paket kakao (25 gr)
• 2 silme yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

• Kek için yumurta ve şeker 7-8 dk. Mikserin yüksek devri ile çırpılarak krema kıvamına getirilir.
• Un, kabartma tozu ve kakao elenerek eklenir ve süt konulur. Karıştırmaya tahta kaşıkla devam edilir.

• Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirilir.

• Keki ıslatmak için bir bardakta süt ve şeker ve karıştırılır.

• Pişen kek soğutulur. Ve sütlü karışım her yerine eşit olarak dökülerek ıslatılır.

• Krem şanti sütle çırpılarak yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır. Krem şantinin kıvamının daha yoğun olması istenirse çırpılırken pudra şekeri ilave edilebilir. Kekin üzerine dökülüp düzeltilir.

• Sos için tencereye süt, şeker, kakao ve un konularak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılır.
• Çikolatalı sos ocaktan alınarak soğutulur. Sonra soğumuş sos, krem şantinin üzerine bir katman olarak dökülür.
• Zevke göre süslenip servis yapılır.


Not: Sosun soğuk olması çok önemlidir. Hafif ılık bile olsa krem şantiyi eritebileceğinden pastanın görüntüsünü bozacaktır.



1 yorum:

  1. çok lezzetli ve yapımı kolay bir pasta.Canı pasta isteyen hemen yapsın:)

    YanıtlaSil

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??