23 Kasım 2009 Pazartesi

Çeşminigar Çorbası

Adının neden böyle olduğunu öğrenemedik malesef ama ç$ok besleyici, bir o kadar da lezzetli bir çorba.. Kış sofralarında değişik lezzet arayanlar bu çorbayı mutlaka denemeli bence..




















ÇEŞMİNİGAR ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su yada et suyu(biz tavuk suyu kullandık)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı biber
 Hazırlanışı:

 • Tencereye yağı koyup eritin. 
• içine ince doğranmış soğanları ekleyip iyice kavurun.
• Soğanlar pembeleşince unu ekleyin ve sararana kadar kavurun.
• Yıkadığınız mercimekleri ve 4 bardak suyu tencereye koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Ateşten alıp blendırdan ya da süzgeçten geçirin.
• Sonra tekrar ağır ateş üzerine alın.
• Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
• Tencereye önce sütü sonra yumurtalı karışımı azar azar ekleyin. 
• Çorbayı bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
• Üzerinde kıtır ekmek ve kırmızıbiberli yağ ile servis yapabilirsiniz. (Biz zaman darlığı nedeni ile bu kısmı atladık)

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??