10 Aralık 2009 Perşembe

DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeleri oldukça basit olmasına rağmen kursta geçen 7 hafta boyunca yapılan çorbalar içinde ilk üçe girebilecek lezzetteydi Düğün Çorbası..
Bakalım gelecek haftalarda yapılacak çorbalar tahtını sarsabilecek mi :))



















DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1 Adet Kuzu Gerdanı
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Çorba Kâsesi Yoğurt
  • Yarım Limon Suyu
  • Yeteri Kadar Su 
  • Tuz
 Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Nane
  •  Kırmızıbiber 
  • Pulbiber 
 HAZIRLANIŞI:
  • Kuzu gerdanını yaklaşık yarım saat soğuk suda bekletilip iyice yıkanır.  
  • Üzerini iki üç parmak geçecek kadar su eklenip etler iyice yumuşayana kadar haşlanır.  
  • Etler tamamen piştikten sonra et küçük küpler halinde doğranır ya da liflerine ayrılır. 
  • Etleri tekrar aynı tencereye alıp kaynatın. 
Terbiyesi İçin;
  • Yoğurt, un ve limon suyu yarım su bardağı suyla karıştırılır.  
  • Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir miktar terbiyeye alınır ve terbiye ılıtılır.  
  • Kaynamakta olan çorba sürekli karıştırılarak ılıtılan terbiye çorbaya ilave edilir. 
  • Terbiye ilave edilen çorba bir taşım daha kaynatılır. 
  • Zevke güre tuzu ayarlanıp ilave edilir.
Üzeri için:
  • Tereyağı tavaya  alınıp eritilir.
  •  Nane, kırmızıbiber ve pulbiber istenen miktarlarda eklenip kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.  
NOT: Kremalı ve yoğurt terbiyeli çorbalarda kesilme olmaması için tuz en son eklenmeli ve tuz ilavesinden sonra çorba fazla kaynatılmamalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??