
YUFKALI KADAYIF TATLISI
Malzemeler:
• 2 adet taze yufka (taze değilse keserken yırtılıp tatlının görüntüsünü bozabilir.)
• 300 gram kadayıf
• 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
• 100 gram tereyağı veya margarin
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için:
• 3.5 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• yarım limon suyu
Hazırlanışı:
• Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın.
• Kadayıfı genişçe bir kaba alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın. Margarini veya tereyagini eritip kadayiflarin ustune serpistirin yagi kadayifin heryerine yedirin.
• Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekerini eleyerek her tarafa eşit miktarda dağılmasını sağlayın.( Pudra şekeri yufkanın tuzlu tadının belli olmasını engelliyor. Tatlıyı yaparken baklavalık yufka kullanacaksanız bu aşamayı atlayabilirsiniz)
• Yufkanın üzerine kadayıfın yarısını yayın.
• Kadayıfın üzerine cevizin yarısını serpin.
• Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
• Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
• Aynı işlemi diğer yufka için de tekrarlayın.
• Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olacaktır.)
• Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
• Zevkinize göre fıstık serpip kaymakla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??