30 Aralık 2009 Çarşamba

Futbol Sahası Pasta

Nihayet biz de şeker hamuru ile tanıştık. Hazır malzemeler ve gıda boyası konusunda tereddüt yaşasak da şeker hamuru ile yapılan pasta süslemelerinde tek sınır kendi hayal gücümüz.. Bu yüzden pastamızı süslerken şeker hamuru kaplamasını tercih etsek de, yerken bu kaplamayı kenara ayırdık.


FUTBOL SAHASI PASTA

Pandispanyası İçin:

(En büyük boy dikdörtgen borcam tepsiye göre)
• 7 yumurta
• 6 kahve fincanı şeker
• 7 kahve fincanı un
• 5 yemek kaşığı ılık su
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin

Pandispanyanın hazırlanışı:

• Un, kabartma tozu, vanilin karıştırılarak 3-4 kez elenir ve bir kenarda bekletilir.
• Yumurta ile toz şeker mikserin yüksek devri ile yaklaşık 15 dakika çırpılır. ( Bu aşamada sabır çok önemli, kekin kabarıklığı ve süngerimsi yapısı sabrınızla doğru orantılı. Çırpma işlemi bittiğinde kıvamı çırpılmış krem şanti gibi olmalı.)
• Kabaran ve yoğunlaşan yumurta-şeker karışımına ılık su ile önceden elenen toz malzemeler eklenir ve yumurtaların sönmemesine dikkat ederek eşit dağılmış bir karışım olana kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
• 175 derecede 40-45 dakika pişirilir.
• Soğuması için ızgara üzerine alınarak bekletilir.

Ara Kreması İçin:
• 1 litre süt ( 1000 ml.)
• 1 + ¾ su bardağı toz şeker (2 su bardağının her birinde bir parmak eksik)
• 1,5 su bardağı buğday nişastası
• 2 yumurta
• 75 gr tereyağı ya da margarin
• 1 paket vanilin
Kremanın Hazırlanışı:

• Süt bir tencereye konularak kaynama noktasına kadar ısıtılır.
• Ayrı bir kapta toz şeker, nişasta ve yumurta iyice karıştırılır.
• Kaynayan sütten bir kepçe ile alınarak, bu karışım ılıştırılır ve kaynayan süte eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
• Pişen muhallebi ocaktan alındıktan sonra tereyağı ve vanilin ilave edilerek iyice karıştırılır.
• Krema soğuduktan sonra bir paket krem şanti toz halinde kremaya eklenip mikserle çırpılır.

Pastayı kaplamak için:

•Bir paket beyaz şeker hamuru
•Yeşil gıda boyası
•Açmak için nişasta

Pastanın yapılışı:

• Soğuyan pandispanyanın kenarlarından fazlalıkları alınır ve 3 kata ayrılır.
• Her kat arasına krema sürülür ve üzerine İstenilen meyveler yerleştirilir. ( Biz pastanın arasına frambuaz ve damla çikolata koyduk)
•Meyvelerin üzerine tekrar krema dökülür. Bu pastanın şeklinin düzgün olması için oldukça önemli.
•İkini kata da aynı işlemler uygulanır.
• En üst kat kapatıldıktan sonra ayrı bir yerde hazırlanan krem şanti ile pastanın üzeri ince bir katman halinde kaplanır. (Üzerine sürülen krem şanti hem pastanın üzerindeki pürüzlerin kapanmasını, hem de şeker hamurunun pastaya yapışmasını sağlar.
•Şeker hamurunun ¼’ü ayrılarak beyaz olarak bekletilir, kalan kısmına yeşil gıda boyası eklenir.
• Yeşil gıda boyası ile renklendirilmiş şeker hamuru nişasta ile pastayı kaplayacak kadar açılır.
•Açılan şeker hamuru pastanın üzerine dikkatlice serilir, bir bıçağın sırtı ya da cetvel yardımıyla düzgünce yapışması sağlanır. Kenarlarından artan şeker hamuru düzgünce kesilir.
•Beyaz şeker hamurundan ince şeritler yapılarak futbol sahasının çizgileri oluşturulur.
•Oluşan sahaya futbolcu figürleri ve kaleler yerleştirilir.

Not: Şeker hamuru ve gıda boyası kullanmak istemeyenler için fıle fıstık ile süslediğimiz pastanın fotoğrafı da aşağıda :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??