Bakalım gelecek haftalarda yapılacak çorbalar tahtını sarsabilecek mi :))
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Adet Kuzu Gerdanı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çorba Kâsesi Yoğurt
- Yarım Limon Suyu
- Yeteri Kadar Su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Nane
- Kırmızıbiber
- Pulbiber
- Kuzu gerdanını yaklaşık yarım saat soğuk suda bekletilip iyice yıkanır.
- Üzerini iki üç parmak geçecek kadar su eklenip etler iyice yumuşayana kadar haşlanır.
- Etler tamamen piştikten sonra et küçük küpler halinde doğranır ya da liflerine ayrılır.
- Etleri tekrar aynı tencereye alıp kaynatın.
- Yoğurt, un ve limon suyu yarım su bardağı suyla karıştırılır.
- Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir miktar terbiyeye alınır ve terbiye ılıtılır.
- Kaynamakta olan çorba sürekli karıştırılarak ılıtılan terbiye çorbaya ilave edilir.
- Terbiye ilave edilen çorba bir taşım daha kaynatılır.
- Zevke güre tuzu ayarlanıp ilave edilir.
- Tereyağı tavaya alınıp eritilir.
- Nane, kırmızıbiber ve pulbiber istenen miktarlarda eklenip kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??