KIYMALI KARNABAHAR GRATEN
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet havuç (isteğe bağlı, biz kursta havuç kullanmadık)
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet iri kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz ,Karabiber
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağı
Üzeri için:
- 100 gr. kaşar peyniri rendesi
Beşamel sosun hazırlanışı:
- Tencereye sıvıyağı ve unu alıp un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Unun renginin kahverengiye dönmesine izin vermeyin.
- İçine soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın, kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, kaynayan suyun içine atıp birkaç dakika haşlayın. ( Haşlama suyuna biraz süt ilave ederseniz hem oluşan kötü kokuyu azaltmış hem de karnabaharların daha beyaz olmasını sağlamış olursunuz.)
- Diğer tarafta soğanı (ve kullanmak istiyorsanız havucu) yemeklik doğrayıp az yağda kavurun. Üzerine kıyma ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Haşlayıp iyice süzdürdüğünüz karnabaharları orta boy bir fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı düzgünce yayın.
- Hazırladığınız beşamel sosu karnabaharın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın.
- 200 derecelik fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkarmadan üzerine kaşar peynirini serpin.
- Kaşar peyniri eriyip kızardığında fırından alın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??