PORTAKALLI AYVALI KEREVİZ
Malzemeler:
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 5-6 adet arpacık soğan
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 adet orta boy kereviz
- 2 adet ayva
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı portakal suyu
- Tuz
- Tencereyi ısıtıp önce zeytinyağını, sonra da soğanları, şekeri ve tuzu ilave edin.
- Soğanların üzeri şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Kerevizleri ve ayvaları soyun (karamaması için limonla ovun) kabaca doğrayın. Tencereye ilave edin.
- Havuçları da soyarak iri dilimleyin, tenceredekilere ilave edin.
- Taze sıkılmış portakal suyunu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte, 30 dakika civarında pişirin.
- Dereotu ile süsleyip, ılık ya da soğuk servis yapın.
şiddetle tavsiye ediyorum bı yemeği...
YanıtlaSilama hoccaamm yaa bizimki ayvalı deildi portakallıydı:))
bu siteyle kurstaki hocamız ilgilenmiiyor, ama onun adına ben cevap veryim: hem portakal kullanmıştık,hem de ayva vardı içinde :))
YanıtlaSil