Adana Mantısı
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- aldığı kadar un
Üzerine:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 500 gr süzme yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- kırmızı biber , nane
İçine:
- 500 gr kıyma
- tuz ,karabiber , kırmızı biber
- 1adet rendelenmiş soğan
Yapılışı:
- Önce hamuru hazırlanır.un ,tuz,yumurta ve sıvıyağ ile özlü bir hamur hazırlanır.
- En az yarım saat dinlendirilir.
- İçi için: kıyma, rendelenmiş soğan , tuz ve baharatları karıştırıp yoğrulur.
- Hamur tezgahta imce olarak açılır.
- 2 cm karelere kesilir.
- İçlerine iç malzemesi konulup önce karşılıklı köşeleri daha sonra diğer köşeleri birleştirilir.
- Gül şeklinde kapatılır.
- Sıvıyağ kızdırılır.
- Hamurlar sıvıyağda kızartılır.
- Fırın tepsisine dizilir.
- Kaynamış su , önceden haşlanmış nohut eklenir.
- 10 dk orta ısılı fırında pişirilir.
- Yoğurt tuz ile karıştırılır.
- Serviz tabağına alınan mantının üzerine dökülür.
- Tereyağında kırmızı biber ve nane yakılır.
- Mantının üzerine gezdirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??