FASULYE DİBLESİ
Malzemeler:
- 1 kilo çalı yada ayşe kadın fasulye
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ-tuz
Yapılışı:
- Fasulyenin kenarlarını temizleyip,yıkayın.
- Hemen hemen 2 cm lik parçalara bölün.
- Verev keserseniz şık oluyor.
- Tencereye yağı koyun.
- Soğanı ve domatesi kavurun.
- Fasulyeleri üzerine atıp birlikte kavurun.
- Daha sonra yıkadaığınız temizlediğiniz 1 çay bardağı pirinci ekleyin.
- 1-1,5 su bardağı su ekleyin.
- Tuzunu koyup ağır ateşte fasulye ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??