Jöleli Bisküvili Pasta
Malzemeler:
Muhallebi Malzemesi:
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Jölesi İçin:
1 paket muzlu jöle
2 paket bisküvi kare
Krem Şantisi İçin:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Jölenin Meyveleri:
muz
çilek
kivi
Yapılışı:
Jöle üzerinde yazılandan 1 çay bardağı daha az hazırlanır.
Jöleden 1 çay bardağı ayırıp geri kalanın doğranmış meyvelerle beraber streç film serilmiş kek kalıbına dökülür.
Dolabın buzluk bölümüne konulup dondurulur.
Başka bir kapta un , şeker ve süt muhallebi kıvamında pişirilir.
Piştikten sonra vanilya eklenip mikserle çırpılır.
Daha sonra kalan 1 çay bardağı jöle ve 1 çardağı sütle şırpılmış krem şanti eklenir.
Hepsi iyice karıştırılır.
Donmuş jölenin üstüne 1 sıra bisküvi dizilir ,üzerine kremanın yarısı yayılır.
Buzlukta tekrar dondurulur.
Kremanın üzerine 2. kat bisküvi dizilir.
Kalan krema yayılır.
Onun üzerinede bisküvi dizilip buzdolabına tekrar konulup dondurulur.
Kalıp buzluktan çıkarılıp servis tabağına ters çevrilip soğuk olarak servis yapılır.
Not: Tek kişilik dondurma kaseleriniz varsa pastayı tek kişilk olarakta hazırlayabilirsiniz.Sunumu daha şık olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??