Tavuklu Börek
Malzemeler:
- 4 yufka
Sos için:
- yarım su bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
İçi için:
- 1 tavuk göğsü eti
- 1 kavanoz garnitür
- 3 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet çarliston biber , sivri biber
- tuz , karbiber , kekik
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Soğanlar ince ince kıyılır.
- Yağda sotelenir.
- İnce kıyılmış kırmızı biber ve sivri biberler eklenir.
- 4 dk. daha sotelenir.
- Küp doğranmış tavuk eti eklenir.
- Garnitğrler eklenir.
- 1 tatlı kaşığı salça eklenir.
- 3-4 dk. daha sotelenir.
- İlk yufka tezgaha serilir.
- Süt ,sıvıyağ ve yumurta çırpılarak yufkaya sürülür.
- Diğer yufka üzerine serilir.
- Sosdan sürülür.
- İnce şeritler kesilir.
- Uç kısmına iç koyularak muska şeklinde sarılır.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir.
- Pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??