3 Haziran 2010 Perşembe

Sinkota

Yaz sıcaklarında mutfağa girmek istemeyenler için mantı lezzetinde bir tarif.. İlk fırsatta kavrulmuş kıyma ilave ederek yeniden denemeyi düşünüyorum, adını da "tembel mantısı" olarak belirledim şimdiden :))



Sinkota

     Malzemeler
  • yarım kg. patates
  • yarım kg. soğan
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı su
  • tuz , kırmızı pul biber,karabiber

      Üzeri İçin:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane , tuz


      Yapılışı:
  • Patates ve soğan yarım ay şeklinde doğranır.
  • Üzerine kırmızı biber , tuz , karabiber, sıvıyağ ve su ilave edilir.
  • Karıştırılır.
  • 190 derece fırında ara ara karıştırılarak pişirilir.
  • Fırından alınır.
  • Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
  • Servis yapılır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??