18 Aralık 2010 Cumartesi

Arnavut Ciğeri

Kurban bayramında yayınlamak istemiştim bu tarifi ama ancak fırsat bulabildim.. İsterseniz akşam yemeği sofrasında ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz, isterseniz de ince lavaş ile dürüm yaparak besleyici bir ana öğün olarak yiyebileceğiniz kolay bir tarif..


ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler
  • 1/2 kg ciğer
  • 1tatlı kaşığı sirke
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • Pul biber, kekik, tuz
  • 3-4 adet patates  
Yapılışı: 
  • Patatesleri iri küpler şeklinde doğrayıp kızartın.
  • Ciğerin zarını soyup kuşbaşı doğrayın.
  • Ciğeri yıkamadan kullanın, çünkü ciğerin yıkaanması pişince sert olmasına sebep olur.
  • Kokusunu gidermek için üzerine 1 tatlı kaşığı sirke gezdirin.
  • Bir kapta unu ve karbonatı harmanlayın ve ciğerleri bu unlu karışıma bulayın. (Karbonat ciğerin yumuşamasını sağlamak için kullanılıyor.)
  • Ciğerleri unlu karışımdan kuru bir süzgece alın ve üzerindeki fazla unu silkeleyin.
  • ciğerleri (çok sıkışık olmayacak miktarda) kızgın yağda kızartın.
  • Pişirme süresinin 3 dakikayı geçmemesine dikkat edin. (Bu da ciğerlerin yumuşak olmasının en önemli püf noktalarından biri.)
  • ciğerleri önceden kızarttığınız patatesler ile karıştırıp, üzerine pul biber, kekik ve tuz ekleyin.
  • Tuz ile ovup, bol sumak ektiğiniz soğan ve maydanoz ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??