25 Ocak 2012 Çarşamba

Eti Puf Pasta - Porsiyonluk Köstebek Pasta

Bu pastayı ilk olarak üniversite yıllarında denemiştim, ilk denediğim tarif biraz farklıydı. Daha sonra bir arkadaşım bize kahvaltıya gelirken "size eti puf pasta yapacağım" dediğinde beni epeyce meraklandıran bu lezzet tanıdık bir sunumla çıktı karşıma. Biraz el oyalayıcı olsa da ikramı kolay ve sofrada herkesin iltifatını alan lezzetli bir pasta..



ETİ PUF PASTA
 

Malzemeler

  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 2 - 2.5 Su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin
  • 1 paket kromole (muzlu)
  • 2 poşat kremşanti
  • 3 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
Islatmak için:
  •  1 su bardağı ılık süt 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
Hazırlanışı

  • Kreması için krem şanti ve toz pudinge soğuk sütü ekleyip kıvama gelinceye kadar çırpın ve kek pişene kadar buzdolabında bekletin. 
  • Keki için,şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırptıktan sonra, yağ, su, ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayıda ekledikten sonra tekrar karıştırınız ve yağladığınız tepsiye kek karışımını dökün. 
  • Daha önceden ısıtılmış 180-  200 derece fırında 40dk pişirin.
  • Pişen keki tepsiden çıkardıktan sonra bardak yardımıyla yuvarlak kesitler çıkarın.
  • Yuvarlakların kenalarından artan parçaları robot yardımı ile toz haline getirin.
  • Kestiğiniz parçalar üzerine bolca krema koyun.
  • Artan keklerden kırıntılarına batırıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. 
Afiyet olsun...
NOT: Süsleme için dekor şekeri,çikolata gibi ürünler de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??