31 Ekim 2010 Pazar

Fırında Kabak Tatlısı

Kış mevsiminde genel olarak daha çok tatlı ihtiyacı hissediyor galiba insan.. Günler kısa, hareket imkanı da az olunca fazla kalori almamak için meyve tatlıları yetişiyor imdada.. İşte en sevdiklerimden biri...



FIRINDA KABAK TATLISI

Malzemeler: 
  • 1,5 kilo balkabağı
  • 750 gr. toz şeker

Yapılışı: 
  • Kabaklar ayıklanıp yıkanır, dilimlenir tencereye bir kat kabak bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir. 
  • Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte hiç su konmadan pişirilmeye bırakılır.(kısa bir süre sonra kabaklar suyunu bırakacaktır.)
  • Kabaklar yumuşamaya başladığında ısıya dayanıklı bir kaba dökülüp 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar suyunu çekip şerbeti ağdalanana kadar fırında pişirilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??