10 Kasım 2010 Çarşamba

Pastane Poğaçası


Hem "sosyete poğaçası" olarak hem de "pastane poğaçası" olarak bilinen bu tarifi sevgili arkadaşım Zuhal pişirmişti, tarifi ondan alıp ilk fırsatta denedim. Uzun Süre bayatlamadan saklanabiliyor olması ise en büyük avantajı..



PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket dr oetker instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yumurtanın sarısı üzerine akı içine
  • alabildiği kadar un (5 su bardağı kadar)
Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun..
  • Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanıp iki katı olacak kadar kabarınca
    mandalina büyüklüğünde bezeler alıp açın.
  • İçini istediğiniz malzeme ile doldurup tekrar yuvarlayarak kapatın .
  • Üzerine yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın.
    İsterseniz susam veya çörekotu serpin.
  • Sonra tepsi mayası için poğaçaları 20 dk. kadar bekletin.(Unutmayın tepsi mayasının gelmesi poğaçalarınızın lezzeti için çok önemli. Mutlaka tepsi mayası gelsin...)
  • Tepsi mayası da gelen poğaçaları önceden 180 C’de ısıtılmış fırında içini çekip kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??