19 Mart 2013 Salı

Buğday Salatası



Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı bu günlerde evlerimizde salata çeşitlerinin daha çok tüketildiğini düşünerek bu doyurucu özelliği fazla olan tarifi eklemeyi uygun gördüm.

     Malzemeler:
  • 2 su bardağı buğday
  • dereotu
  • soğan,sarımsak
  • yeşil soğan
  • maydanoz
  • salça
  • kornişon turşu
  • mısır
  • közlenmiş kırmızı biber
  • nar ekşisi
  • limon
  • zeytinyağı
  • tuz
    Yapılışı:
  • Buğdaya su ekleyip bir taşım kaynatın.( bir gece önceden yapılır)
  • Kuru soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar yağda soteleyin.
  • İçine 3 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.İsteğe göre acı biber salçasıda eklenebilir.
  • Ocaktan alıp buğdayın soğumasını beklerken iç malzemeler doğranır.
  • Nar ekşisi, limon , zeytinyağı ,tuz eklenir.
  • Doğranan malzemelerde eklenip soğuk olarak servis yapılır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??