7 Aralık 2010 Salı

Pratik Şekerpare

Bu tarifi eltim Aysel yapmıştı, iki gün arka arkaya birer tepsi pişirildi ve tüketildi. Şerbeti kaynatılmadan yapıldığından yapılışı da adı gibi "pratik", üstelik şekerlenme kaygısı da yaşatmıyor. Fotoğraf, bayramda anneme ikinci tatlı çeşidi olarak pişirdiklerimizden.. Bir gece (ya da birkaç saat) önceden hazırlandığında kıvamının tam oturduğunu da bir not olarak ilave etmek lazım...

PRATİK ŞEKERPARE

Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurtanın beyazı hamuruna sarısı üzerine.
  • Aldığı kadar un 
  • Üzeri için fındık içi
Şerbet İçin:
  • 3.5 su bardğı şeker  
  • 3su bardağı soğuk su

Yapılışı:

  • Şerbeti kaynatılmadan hazırlandığı için, tatlının hamurunu yapmaya başlamadan önce şeker ve suyu derin bir kaba koyup şeker eriyene kadar karıştırın.  
  • Oda sıcaklığında yumaşıtılmış margarine şekeri, irmiği,  kabartma tozunu ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip aldığı kadar unla kurabiye kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verin, üzerine bastırmadan tepsiye dizin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp, fındıklarını yerleştirin.
  • Şekerpareyi 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz, üzerine souk şerbeti döküp birkaç saat dinlendikten sonra servis yapın.

2 yorum:

  1. Eline sağlık. Çok güzel oldu
    Naciye İslamoğlu

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun... beğenmenize çok sevindim..

    YanıtlaSil

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??