16 Şubat 2010 Salı

Özbek Pilavı

Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği var. Bu teknikler yöreden yöreye değişmektedir. Koyun eti , kuzu eti.....Biz kursta tavuk buduyla yaptık. İsteyenler kuşbaşı koyun eti ve ya kuzu etiyle de yapabilir.

ÖZBEK PİLAVI

Malzemeler
  • Tavuk budu
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 domates ( salça da olabilir.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber,kekik,yenibahar
  • sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı yasemin pirinç
Yapılışı

  • Tavuk butları yıkanır.
  • Tencereye az sıvıyağ konur.
  • Tavuk butları tencere içine konulup sıvıyağla kapağı kapatılıp  pişirilir.
  • Havuçlar julyen doğranır.
  • Soğan ve domatesler küp doğranır.
  • Havuç,soğan ve domates tencereye eklenir.
  • İyice kavrulduktan sonra pirinçler eklenir.
  • Suyu, tuzu ve baharatı eklenir.
  • Kaynayınca altı kısılıp suyu çektirilir.
  • Demlendirilip servis yapılır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??