Adından da anlaşılacağı gibi çıtır çıtır bir börek.
ÇITIR BÖREK
Malzemeler
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un ( yarım kilo un )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1,5 su bardağı nişasta
- 200 gr tereyağı
İç Harcı İçin:
- 350 gr lor peyniri ve ya beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz ve kırmızı pul biber
- Sütü , sıvıyağı , yumurtayı , suyu ve tuzu karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örterek 15 - 20 dakika dinlendirin.
- 40 bezeye bölün.
- Merdane yardımıyla nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın.
- 10 tanesini üst üste koyup fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamuru yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin.
- Aynı işlemi 10 beze için tekrar yapıp, tepsiye koyduğunuz ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
- İkinci yufkadan sonra iç malzemeyi koyun.
- Diğer bezeleri de onar onar gruplandırarak iki yufka daha açarak içmalzemenin üzerine yerleştirin.
- Keskin bir bıçakla dilimleyin.
- Üzerine eritilmiş tereyağı dökün. Kuru yer kalmamasına dikkat edin.
- Önceden 185 dereceye ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika (üzeri kızarana dek) pişirin.
ooooo :)
YanıtlaSil