Kremalı İncirli Kek
Malzemeler:
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 5 kahve fincanı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 8 tane kuru incir
Muhallebisi için:
- 5 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gr. Margarin ya da tereyağ
- 1 yumurta
- İncirleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
- Küçük parçalar halinde kesin.
- Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve tarçını eleyerek ilave edin, yumurtaları söndürmeden karıştırın.
- Ceviz içi ve doğranmış incileri ilave edip karıştırın. (Karıştırma işlemlerini tahta kaşıkla alttan üste doğru yaparsanız yumurtalar sönmeden karıştırabilirsiniz)
- Tepsiyi margarinle yağlayıp kek karışımını dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 175derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Tencerede süt, un ve toz şekeri karıştırın.
- Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra margarin ve yumurtayı içine ekleyip mikserle çırpın.
- Pişen keki fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin.
- Üzerine muhallebiyi dökün.
- File fıstık, tarçın ve Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??