19 Ocak 2010 Salı

Zebra Kek

Zebra kek,Ebruli kek,Hareli kek... Bu kekin pek çok adı var. Ama adı ne olursa olsun, hafif nemli kek sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir kek tarifi.. Yapılışını fotoğrafla anlatmak, yazıya dökmekten daha kolay olduğu için yapım aşamalarını gösteren bir fotoğraf tarifin sonunda..
ZEBRA KEK
(ölçüler büyük boy borcam ( Ø:32 cm) içindir)
Malzemeler;
  • 7 kahve fincanı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 kahve fincanı maden suyu
  • 9 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
  • Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  • Daha sonra sıvıyağ ve maden suyunu ilave edip karıştırın.
  • Birkaç kez elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya karışımını sıvı karışımına ekleyip tahta kaşıkla homojen bir karışım elde edene kadar yavaşça karıştırın.
  • Karışım 2'ye ayırın. Yarısına kakaoyu ilave edip çırpın.

  • 2 ayrı kasede olan kek hamuru yağlanmış yuvarlak borcamın tam ortasına önce kakaolu kek hamurundan başlayarak 1 kepce dökün.
  • Daha sonra sade hamurdan 1 kepçe dokün.
  • Kek hamuru bitinceye sırayla birer kepçe koymaya edin.
  • Böylece meydana gelen hareli karışımı önceden ısıtılmış fırında (175 C) de ortalama 40 dakika pişirin.

3 yorum:

  1. harıka anlatmıssınız tarıfı emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. canim blogunu yeni kesfettim ve takibe aldim...

    sende buyur gel sevinirim

    sevgiler :-)

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??