ZEBRA KEK
(ölçüler büyük boy borcam ( Ø:32 cm) içindir)
Malzemeler;
- 7 kahve fincanı toz şeker
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanı sıvı yağ
- 4 kahve fincanı maden suyu
- 9 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Daha sonra sıvıyağ ve maden suyunu ilave edip karıştırın.
- Birkaç kez elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya karışımını sıvı karışımına ekleyip tahta kaşıkla homojen bir karışım elde edene kadar yavaşça karıştırın.
- Karışım 2'ye ayırın. Yarısına kakaoyu ilave edip çırpın.
- 2 ayrı kasede olan kek hamuru yağlanmış yuvarlak borcamın tam ortasına önce kakaolu kek hamurundan başlayarak 1 kepce dökün.
- Daha sonra sade hamurdan 1 kepçe dokün.
- Kek hamuru bitinceye sırayla birer kepçe koymaya edin.
- Böylece meydana gelen hareli karışımı önceden ısıtılmış fırında (175 C) de ortalama 40 dakika pişirin.
harıka anlatmıssınız tarıfı emeğinize sağlık
YanıtlaSilcanim blogunu yeni kesfettim ve takibe aldim...
YanıtlaSilsende buyur gel sevinirim
sevgiler :-)
harika gözüküyor emeğinize sağlık
YanıtlaSil