9 Ocak 2010 Cumartesi

ALTUNİZADE ÇORBASI

Kurs sayesinde çorba arşivimiz oldukça genişledi. Bu haftaki çorbayı daha önce bir restoranda içmiş ve tarifini sormuştum ama kendilerine özel olduğunu söyleyip tarifi vermemişlerdi. Artık çok sevdiğim bu çorbayı evde de yapabileceğim için çok keyifliyim..


ALTUNİZADE ÇORBASI

Malzemeler:
  • 100 gr tavuk eti (haşlanıp didiklenmiş)
  • 1 havuç (küp küp doğranıp haşlanmış)
  • 1 orta boy patates(küp küp doğranıp haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı mısır konservesi
  • 2 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
  • 6 tane mantar, (küp küp doğranıp haşlanmış)
  • 3 yemek kasığı un
  • 1 su bardağı sut
  • 4-5 su bardağı su veya tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
 Yapılısı:
  • Unu sıvı yağla birlikte kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  • Çırpma teliyle karıştırarak soğuk su ve sütü ilave edin.(Sebzeleri ve tavuğu haşladığınız suları kullanmak çorbanın besin değerini ve lezzetini artıracaktır.)
  • Daha sonra sırayla sut, kup doğranmış tavuk etleri, patates, mantar, havuç,mısır ve mantarı ilave edin.
  • Çorbayı kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra zevkinize göre tuzunu ayarlayın.
  • Karabiber serperek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??