ALTUNİZADE ÇORBASI
Malzemeler:
- 100 gr tavuk eti (haşlanıp didiklenmiş)
- 1 havuç (küp küp doğranıp haşlanmış)
- 1 orta boy patates(küp küp doğranıp haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı mısır konservesi
- 2 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
- 6 tane mantar, (küp küp doğranıp haşlanmış)
- 3 yemek kasığı un
- 1 su bardağı sut
- 4-5 su bardağı su veya tavuk suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Unu sıvı yağla birlikte kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Çırpma teliyle karıştırarak soğuk su ve sütü ilave edin.(Sebzeleri ve tavuğu haşladığınız suları kullanmak çorbanın besin değerini ve lezzetini artıracaktır.)
- Daha sonra sırayla sut, kup doğranmış tavuk etleri, patates, mantar, havuç,mısır ve mantarı ilave edin.
- Çorbayı kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra zevkinize göre tuzunu ayarlayın.
- Karabiber serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??