Dereotlu Poğaça
Malzemeler:
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 demet dere otu
- 2 tane yumurta
- 2 çorba kaşığı toz şeker , tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 5 su bardağı un
Yapılışı:
- Bir su bardağına yaş maya ve 1 çorba kaşığı şeker koyulup ılık su eklenir ve 15 dakika kadar mayanın kabarması beklenir.
- Derince bir kabın içine kabaran maya koyulur.
- Mahlep , sıvıyağ , toz şeker , tuz ve yumurta eklenir. (üzerine sürmek için yumurtanın birinin sarısı ayrılır.)
- Eklenenler karıştırılır azar azar un eklenip hamur yoğrulur.
- Yoğrulan hamurun içine 1 demet derotu ince ince doğranıp eklenir.Tekrar yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir yerde mayalanıncaya kadar bekletilir.
- Mayalanan hamurun içlerine beyaz peynir koyulur,şekiller verilip yağlı tepsiye dizilir,
- Öncede ayırdığımız yumurtanın sarısı sürülür.
- Yarım saat kadar da tepside mayalanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 25 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??