14 Ocak 2010 Perşembe

Dereotlu Poğaça


Dereotlu Poğaça


Malzemeler:

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 demet dere otu
  • 2 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker , tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 5 su bardağı un

Yapılışı:

  • Bir su bardağına yaş maya ve 1 çorba kaşığı şeker koyulup ılık su eklenir ve 15 dakika kadar mayanın kabarması beklenir.
  • Derince bir kabın içine kabaran maya koyulur.
  • Mahlep , sıvıyağ , toz şeker , tuz ve yumurta eklenir.  (üzerine sürmek için yumurtanın birinin sarısı ayrılır.)
  • Eklenenler karıştırılır azar azar un eklenip hamur yoğrulur.
  • Yoğrulan hamurun içine 1 demet derotu ince ince doğranıp eklenir.Tekrar yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir yerde mayalanıncaya kadar bekletilir.
  •  Mayalanan hamurun içlerine beyaz peynir koyulur,şekiller verilip yağlı tepsiye dizilir,
  • Öncede ayırdığımız yumurtanın sarısı sürülür.
  • Yarım saat kadar da tepside mayalanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 25 dakika pişirilir.
Not: Üzerine sürdüğümüz yumurta sarısının içine birkaç damla sıvı yağ ve 1 çay kaşığı kadar şeker eklenir.( daha fazla kızarması ve parlak olması için)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??