1 Ocak 2010 Cuma

Elmalı Pasta

Misafirlerinize hazırlayacağınız kolay bir tarif daha.Bu pastayı kursta yapmadık ama kendi evimizde sıkça yaptığımız ve güvendiğimiz bir tarif.

ELMALI PASTA
Malzemeler 
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un 
İç Harcı İçin
  • 4 orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı şeker , tarçın
 İç Malzemenin Yapılışı
  • Elmaları soyup rendeleyin.
  • İçine tarçın ve şekeri eklenyip kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.
 Yapılışı:
  • Yumurtaları şekerle karıştırın.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyin.(eğer margarin sertse rendeleyip kullanabilirsiniz.)
  • Önceden elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru yaklaşık on eşit parçaya ayırın..
  • Parçalara ayırdığınız hamurların her bir parçasını büyük servis tabağı büyüklüğünde 20-25 cm çapında) açın.
  • Açtığınız hamuru 8 parçaya bölün.
  • İçlerine önceden hazırladığımız elma harcını üçgenin geniş kısmına gelicek şekilde 1 tatlı kaşığı kadar koyun.
  • Sigara böreği gibi sarın.
  • Yağlı kağıt döşenmiş büyük boy tepsiye (kabardığı zaman birbirine yapışmaması için) aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda yaklaşık 25 dakika süre ile pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??