Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 paket margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- 4 orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı şeker , tarçın
- Elmaları soyup rendeleyin.
- İçine tarçın ve şekeri eklenyip kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.
- Yumurtaları şekerle karıştırın.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyin.(eğer margarin sertse rendeleyip kullanabilirsiniz.)
- Önceden elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamuru yaklaşık on eşit parçaya ayırın..
- Parçalara ayırdığınız hamurların her bir parçasını büyük servis tabağı büyüklüğünde 20-25 cm çapında) açın.
- Açtığınız hamuru 8 parçaya bölün.
- İçlerine önceden hazırladığımız elma harcını üçgenin geniş kısmına gelicek şekilde 1 tatlı kaşığı kadar koyun.
- Sigara böreği gibi sarın.
- Yağlı kağıt döşenmiş büyük boy tepsiye (kabardığı zaman birbirine yapışmaması için) aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda yaklaşık 25 dakika süre ile pişirin.
- Fırından çıkardığınızda üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??