BADEMLİ KAFES PİLAVI
Malzemeler:
Pilav için:
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı badem
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tavuk butu
- Sıvıyağ
- 3.5 su bardağı tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- Yenibahar
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, alabildiği kadar un
- Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin.
- Fıstıklar sararınca üzerine küçük doğranmış soğanları ve pirinçleri ilave edin.
- Tuzunu ilave edip kavurun.
- Daha sona üzerine kuş üzümlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin.
- En son sıcak et suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
- Pişirdiğiniz pilav daha sonra fırında kendi buharıyla pişmeye devam edeceği için biraz diri olursa daha iyi olacaktır.
- Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın.
- Hamurdan şeritler kesin.
- Kalıbınızı yağlayın.
- Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin.
- Boşluklara bademler koyun.
- Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın.
- Artan hamurlardan pişireceğiniz kalıp büyüklüğünde bir daire açık pilavın üzerini tamamen kaplayın.
- 180 derecede hamurlu kısım kızarana kadar pişirin. Ters çevirerek kalıptan çıkarıp sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??