19 Ocak 2010 Salı

Bademli Kafes Pilavı

Davet sofralarında önce görüntüsü sonra da tadı ile cezbedecek bir pilav tarifi.. Servis önerisi olması açısından hem büyük kalıpla pişirilmiş ve dilimlenerek servis yapmaya uygun olan şeklini, hem de tek kişilik porsiyon şeklinde olanı yaptık..Tarifin üzerindeki fotoğraf yaklasık 10-12 kişiye ikram edilebilecek büyüklükte, sonundaki fotoğraf ise tek kişilik porsiyon..


 
BADEMLİ KAFES PİLAVI

Malzemeler:

Pilav için:
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı badem
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tavuk butu
  • Sıvıyağ
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber
  • Yenibahar
Hamuru için:
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, alabildiği kadar un
Hazırlanışı :
  • Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin.
  • Fıstıklar sararınca üzerine küçük doğranmış soğanları ve pirinçleri ilave edin.
  • Tuzunu ilave edip kavurun.
  • Daha sona üzerine kuş üzümlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin.
  • En son sıcak et suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
  • Pişirdiğiniz pilav daha sonra fırında kendi buharıyla pişmeye devam edeceği için biraz diri olursa daha iyi olacaktır.
  • Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın.
  • Hamurdan şeritler kesin.
  • Kalıbınızı yağlayın.
  • Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin.
  • Boşluklara bademler koyun.
  • Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın.
  • Artan hamurlardan pişireceğiniz kalıp büyüklüğünde bir daire açık pilavın üzerini tamamen kaplayın.
  • 180 derecede hamurlu kısım kızarana kadar pişirin. Ters çevirerek kalıptan çıkarıp sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??