16 Şubat 2010 Salı

Zeytinyağlı Bamya

Bamya genel olarak pek sevilmeyen bir sebzedir.Ben de aynı şekilde hiç tadına bakmadan uzun yıllar bamya yememiştim. Bir gün nasıl bir yemektir diye tadına baktığımda uzun yıllardır yemediğime hayıflandım doğrusu. Şimdi ise en sevdiğim sebzeler arasında. Kursta da zeytinyağlısını öğrendim.Zeytinyağlı bamya da çok lezzetli. Zeytinyağlılar mönüsüne yeni bir lezzet katmak isteyenlere...
 
 
ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Malzemeler
  • 1 kg bamya
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı 

  • Tencereye sıcak suyu alın.
  • Üzerine bamyaları ve limonun suyunu sıkarak ilave edin.3-4 dakika kaynatın.
  • Bamyaları bir süzgeç yardımıyla suyunu süzün.
  • Soğuk suda yıkayarak suyunu tekrar süzün.
  • Tencereye 1 su bardağı zeytinyağını alın
  • Piyaz şeklinde doğranan soğanları kızgın yağda pembeleşene dek kavurun.
  • Sonra sırasıyla tencereye doğradığınız 3 diş sarımsağı ince ince dilimlediğimiz 1 havucu, biberleri, küp doğradığınız domatesi ve süzdüğünüz bamyayı ekleyip kavurun.
  • Tuz,şeker,karabiber ekleyin.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
  • Karıştırıp 20 -25 dakika orta ateşte pişirin.
  • Soğumasını bekleyin.
  • Servis yapın.

          Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??