17 Şubat 2010 Çarşamba

Çıtır Börek

     Adından da anlaşılacağı gibi çıtır çıtır bir börek.

ÇITIR BÖREK

Malzemeler
Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un ( yarım kilo un )
  • 2 yemek kaşığı sirke
Açmak İçin:
  • 1,5 su bardağı nişasta
Üzeri İçin:
  • 200 gr tereyağı
İç Harcı İçin:

  • 350 gr lor peyniri ve ya beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz ve kırmızı pul biber
Hazırlanışı

  • Sütü , sıvıyağı , yumurtayı , suyu ve tuzu karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 15 - 20 dakika dinlendirin.
  • 40 bezeye bölün.
  • Merdane yardımıyla nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın.
  • 10 tanesini üst üste koyup fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamuru yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin.
  • Aynı işlemi 10 beze için tekrar yapıp, tepsiye koyduğunuz ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
  • İkinci yufkadan sonra iç malzemeyi koyun.
  • Diğer bezeleri de onar onar gruplandırarak iki yufka daha açarak içmalzemenin üzerine yerleştirin.
  • Keskin bir bıçakla dilimleyin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı dökün. Kuru yer kalmamasına dikkat edin.
  • Önceden 185 dereceye ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika (üzeri kızarana dek) pişirin.

1 yorum:

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??