4 Nisan 2010 Pazar

Ay Çöreği

Pastanede satılan şeyler arasında en çok sevdiğim şeydir bu.. Çoğunluka poğaça almak üzere girdiğim pastaneden, ay çöreği alıp çıkarım.. Ama bayatlayan kekleri iç malzeme olarak kullandıklarını duyduktan sonra almakta tereddüt ediyordum. Sanırım bundan sonra bolca yapıp dondurucuda saklayarak bu soruna çözüm bulacağım..

 
Ay Çöreği

Malzemeler: 
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 30 gr. yaş maya
  • Aldığı kadar un
İç Malzemeler:
  • 2 su bardağı ceviz (dövülmüş)
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 / 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Az milter kek / Pandispanya kırıntısı
  • Islatmak için süt
Yapılışı:
  • Maya ılık sütle eritilir.
  • Yağ ve pudra şekeri karıştırma kabında elle karıştırılır.
  • Mayalı sıvı ilave edilir.
  • Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurun üzeri kapatılıp 1 saat mayalandırılır.
  • Limon büyüklüğünde parçalar koparılıp elle oval şekil verilir,açılır.
  • Ortasına iç harç doldurulur.
  • İki ucu birleştirilir.Rulo yapılır.
  • Ay şekli verilir.
  • Yumurta sarısı sürülür.
  • Üzeri file fındıkla süslenir.
  • 200 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirilir.
      Püf Noktası: Orjinalinde (pastanelerde) margarin yerine alba yağ kullanılır.Fazla kızartılmamalıdır.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??