3 Nisan 2010 Cumartesi

Müceddere

Beslenme uzmanları, bulgurun pirinçten çok daha besleyici olduğu konusunda hemfikirler. Sanırım bu nedenle sofralarımızda daha sık yer alması gerekiyor.. İşte klasik bulgur pilavından sıkılanlar için lezzetli bir kilis yemeği..

 
Müceddere

Malzemeler: 
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 adet soğan
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • tuz
Yapılışı: 
  • Mercimekler 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir( mercimeklerin patlamaması gerekir)
  • Ayıklanmış bulgur , tuz ve pul biber ilave edilir.
  • Kısık ateşte bulgur pişinceye kadar pişirilir.
  • Tavaya yağ konulur ve kızdırılır.
  • İri doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Pişmiş olan pilavın üzerine dökülüp karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??