14 Nisan 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Portakallı Pırasa


Zeytinyağlı Portakallı Pırasa

      Malzemeler:

  • 1 kg pırasa

  • 1 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 1 çorba kaşığı pirinç

  • 1 su bardağı portakal

  • yarım çay bardağı zeytinyağı

  • tuz

      Yapılışı:

  • Soğanlar küçük doğranır.

  • Havuçlar dilimlenir.

  • Yağda ikisi sarartılır.iri dilimlenmiş pırasalar eklenir,tuz eklenir.

  • Portakal suyu eklenir.

  • Kayanaynca kısık ateşte pişirilir.

  • Pişmeye yakın pirinçler eklenir,pişince kapatılır.

  • Soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??