2 Nisan 2010 Cuma

Güveçte Mantarlı Tavuk


Güveçte Mantarlı Tavuk

       Malzemeler:
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 10 adet arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 8 adet yeşil biber
  • 6 adet kırmızı biber
  • 6 - 7 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 300 gr. mantar
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • tuz,kırmızı biber yeteri kadar yağ

      Yapılışı:
  • Yağ ve soğanlar kavrulur.
  • Salça konur.
  • Tavuk eti ve sebzeler de küp küp doğranır , kavrulur.
  • Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra malzemeler güveç kabına alınır.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesi koyulur ve fırına verilir.
  • Fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
NOT: Arpacık soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış soğan kullanılabilir.İsterseniz bütün malzemeleri çiğ olarak doğrayıp karıştırdıktan sonra güveç kabına alınıp sadece fırındada pişirilebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??