27 Ağustos 2010 Cuma

Bülbül Konağı

Bayram yaklaştıkça tatlı tarifleri daha ağırlıklı olacak sanırım.. Şekil vermesi biraz zahmetli olsa da yapmaya değer bir tatlı tarifi var bugün.. İster iftar sofranıza yapın, ister bayram misafirlerine... Şimdiden afiyet olsun..



BÜLBÜL KONAĞI
Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 1 corba kasigi sirke
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldigi kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase ceviz
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • yarim limon suyu
Yapılışı :
  • Tatlının şerbetini önceden hazırlayıp soğutun.
  • Geniş bir karıştırma kabına yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun.
  • Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • İlk parçayı merdane ile yarım parmak kalılığında açın.
  • Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın.
  • İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin.
  • Simit şeklindeki ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.
  • Boşluklara yarım ceviz içi yerleştirin.
  • Hafif yağlanmış tepsye dizin.
  • Üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerine şerbetini dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??