20 Ağustos 2010 Cuma

Buzluk Böreği

 Buzluk böreği, önceden hazırlanıp acil durumlarda çabucak pişirilebilen bir börek olduğu için, çalışan bayanlar için de gerekince kullanmak açısından çok pratik bir börek..  İçindeki patates püresi  böreğe çok güzel bir yumuşaklık ve lezzet katıyor. Bu böreği yaparken patetes püresini fazla koymaktan kaçınmayın. İç malzemesi  olarak biz beyaz peynir kullansak da, isteğe göre sosis, salam gibi farklı malzemeler denenebilir.

BUZLUK BÖREĞİ
Malzemeler:
  •  5 adet yufka,
  • Sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı,
  • 5-6 adet orta boy haşlanmış patates,
  • 1 su bardağı süt
  • Beyaz Peynir
  • tuz,
Yapılışı :
  • Patatesler süt ile birlikte püre haline getirilip, içine tuz eklenir. 
  • İlk yufka bütün halinde serildikten sonra her tarafı fırça yardımı ile yağlanıp, patates püresi yufkanın her yerine eşit şekilde sürülür.(Bence ne kadar bol patates püresi koyarsanız o kadar güzel oluyor.)
  • İlk katın üzerine ikinci yufka da serilir ve aynı işlem yapılır. 
  • Kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanıp arasına patetes püresi sürüldükten sonra 5. yufkada patetes püresinin üzerine beyaz peynir (ya da istenen herhangi bir iç malzeme) serpilir. 
  • Daha sonra yufka bir taraftan sarılarak kalın bir rulo haline getirilir. 
  • Buzluğa kolay yerleştirilmesi için ortadan ikiye ayrılıp, önce streçe daha sonra aliminyum folyoya sarılarak buzluğa kaldırılır. 
  • 1-2 saat sonra (yufkalar bıçakla dağılmadan dilimlenebilecek kadar donduğunda) çıkarılıp, yaklaşık birer parmak kalınlığında dilimler kesilir. 
  • Dilimler yatay biçimde tepsiye yerleştirilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 190 C derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??