15 Ağustos 2010 Pazar

Limonata

Gazlı içecekleri sofranızdan kaldıralı uzun zaman olduysa, Ramazan sofraları için deneyebileceğiniz, iç ferahlatan bir tarif..

Limonata
Malzemeler:
  • 5 adet limon
  • 500 ml. su
  • 250 gr. toz şeker
Yapılışı:
  1. İyice yıkanmış limonların kabuklarını beyazları dahil olmayacak şekilde soyun.
  2. 500 ml. lik normal suyu şekerle birlikte hafif bir şurup olana kadar kaynatın ve limon kabuklarının üzerine dökün. Bu karışımı bir süre bekletin.
  3. Kabuklarını soyduğunuz limonların suyunu sıkın.
  4. Şurubu iyice soğutun. Limon suyunu bu şurubun içine ekleyin. Bir süre daha bekletin ve süzdürün.
  5. İsterseniz içine limon dilimleri , buz ve nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
  6. Limonatanızı kapaklı bir şişenin içinde ve buzdolabında saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??