29 Temmuz 2010 Perşembe

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek


      Malzemeler:
  • 4 yufka
      Sos için:
  • yarım su bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
      İçi için:
  • 1 tavuk göğsü eti
  • 1 kavanoz garnitür
  • 3 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet çarliston biber , sivri biber 
  •  tuz , karbiber , kekik
      Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
      Yapılışı:
  • Soğanlar ince ince kıyılır.
  • Yağda sotelenir.
  • İnce kıyılmış kırmızı biber ve sivri biberler eklenir.
  • 4 dk. daha sotelenir.
  • Küp doğranmış tavuk eti eklenir.
  • Garnitğrler eklenir.
  • 1 tatlı kaşığı salça eklenir.
  • 3-4 dk. daha sotelenir.
  • İlk yufka tezgaha serilir.
  • Süt ,sıvıyağ ve yumurta çırpılarak yufkaya sürülür.
  • Diğer yufka üzerine serilir.
  • Sosdan sürülür.
  • İnce şeritler kesilir.
  • Uç kısmına iç koyularak muska şeklinde sarılır.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir.
  • Pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??