15 Temmuz 2010 Perşembe

Fasülye Diblesi

Fasülyenin bollaştığı, dondurucuya konulmak üzere bol bol alındığı bu günlerde, fasülyeli bir tarif vermemek olmaz.. Dible, Karadeniz bölgesine has bir yemek çeşidi ve pek çok sebze ile pişiriliyor. Hem hafif bir zeytinyağlı gibi tüketilebileceği, hem de çaya gelen misafirlere salata kabilinden ikram edilebileceği için ben fasülyeli halini pek sevdim ...








FASULYE DİBLESİ
Malzemeler:
  • 1 kilo çalı yada ayşe kadın fasulye
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ-tuz
Yapılışı:
  • Fasulyenin kenarlarını temizleyip,yıkayın.
  • Hemen hemen 2 cm lik parçalara bölün.
  • Verev keserseniz şık oluyor.
  • Tencereye yağı koyun.
  • Soğanı ve domatesi kavurun.
  • Fasulyeleri üzerine atıp birlikte kavurun.
  • Daha sonra yıkadaığınız temizlediğiniz 1 çay bardağı pirinci ekleyin.
  • 1-1,5 su bardağı su ekleyin.
  • Tuzunu koyup ağır ateşte fasulye ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
      "Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??