28 Temmuz 2010 Çarşamba

Jöleli Bisküvili Pasta

Jöleli Bisküvili Pasta




      Malzemeler:
      Muhallebi Malzemesi:

  • 2,5 su bardağı süt

  • 3 çorba kaşığı un

  • 1/2 su bardağı şeker

  • 2 paket vanilya
      Jölesi İçin:

  • 1 paket muzlu jöle

  • 2 paket bisküvi kare
      Krem Şantisi İçin:

  • 1 poşet krem şanti

  • 1 çay bardağı süt
      Jölenin Meyveleri:

  • muz

  • çilek

  • kivi
      Yapılışı:

  • Jöle üzerinde yazılandan 1 çay bardağı daha az hazırlanır.

  • Jöleden 1 çay bardağı ayırıp geri kalanın doğranmış meyvelerle beraber streç film serilmiş kek kalıbına dökülür.

  • Dolabın buzluk bölümüne konulup dondurulur.

  • Başka bir kapta un , şeker ve süt muhallebi kıvamında pişirilir.

  • Piştikten sonra vanilya eklenip mikserle çırpılır.

  • Daha sonra kalan 1 çay bardağı jöle ve 1 çardağı sütle şırpılmış krem şanti eklenir.

  • Hepsi iyice karıştırılır.

  • Donmuş jölenin üstüne 1 sıra bisküvi dizilir ,üzerine kremanın yarısı yayılır.

  • Buzlukta tekrar dondurulur.

  • Kremanın üzerine 2. kat bisküvi dizilir.

  • Kalan krema yayılır.

  • Onun üzerinede bisküvi dizilip buzdolabına tekrar konulup dondurulur.

  • Kalıp buzluktan çıkarılıp servis tabağına ters çevrilip soğuk olarak servis yapılır.
      Not:  Tek kişilik dondurma kaseleriniz varsa pastayı tek kişilk olarakta hazırlayabilirsiniz.Sunumu daha şık olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??