22 Temmuz 2010 Perşembe

Adana Mantısı

Adana Mantısı


      Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • aldığı kadar un
      Üzerine:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • kırmızı biber , nane
      İçine:
  • 500 gr kıyma
  • tuz ,karabiber , kırmızı biber
  • 1adet rendelenmiş soğan
      Yapılışı:
  • Önce hamuru hazırlanır.un ,tuz,yumurta ve sıvıyağ ile özlü bir hamur hazırlanır.
  • En az yarım saat dinlendirilir.
  • İçi için: kıyma, rendelenmiş soğan , tuz ve baharatları karıştırıp yoğrulur.
  • Hamur tezgahta imce olarak açılır.
  • 2 cm karelere kesilir.
  • İçlerine iç malzemesi konulup önce karşılıklı köşeleri daha sonra diğer köşeleri birleştirilir.
  • Gül şeklinde kapatılır.
  • Sıvıyağ kızdırılır.
  • Hamurlar sıvıyağda kızartılır.
  • Fırın tepsisine dizilir.
  • Kaynamış su , önceden haşlanmış nohut eklenir.
  • 10 dk orta ısılı fırında pişirilir.
  • Yoğurt tuz ile karıştırılır.
  • Serviz tabağına alınan mantının üzerine dökülür.
  • Tereyağında kırmızı biber ve nane yakılır.
  • Mantının üzerine gezdirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??